vrijdag 5 november 2010

De Floriade. Holbox zet de bloemetjes buiten…

Nederlanders gooien per jaar voor een bedrag van 2,4 miljard euro aan voedsel weg en dat is een gegeven waar ik maar moeilijk tegen kan. Het gaat om ongeveer 10% van ons eten dat de vuilnisbak ingaat en dat is best wel veel. Daar moest ik aan denken toen we als Holbox besloten de Floriade te sponsoren, die van april tot oktober 2012 plaatsvind in Venlo. Belangrijke reden: het gaat er niet alleen om bloemen maar ook om groente en fruit, dus: om eten. 
   
IJskast
Wellicht denkt u: wat heeft dat nou te maken met het feit dat wij de komende twee jaar suppliersponsor worden? Dat zal ik u vertellen: een onderneming als de onze kan dat alleen opbrengen, als je jarenlang verantwoord beleid voert. En begaan bent met het milieu en alles wat daarbij hoort. Ooit zijn we heel klein begonnen, gewoon in een schuur. In een tijd dat we bepaald geen gevulde ijskast hadden. Dat ben ik nooit vergeten. Vandaar dat de sponsoring van De Floriade voor mij persoonlijk een diepere lading heeft dan alleen het doneren van materiaal en geld. Het past in ons denken over milieu, Cradle to Cradle en verantwoord en duurzaam ondernemen. Overigens . moet ik bekennen dat ik persoonlijk niet echt ‘groene vingers’ heb… Maar daar gaat het nu even niet om…

Uithangbord
De Floriade is voor Holbox een uithangbord, zeg maar een etalage. In samenwerking met opdrachtgevers, de organisatie, medesponsors, zullen we in staat zijn om te laten zien wat we kunnen. Daarbij gaat het om P.O.S. materialen, banners, wobblers, posters en displays in vele soorten, maten en uitvoeringen. En natuurlijk ook om geld. We helpen via ons glossy Limburgse tijdschrift Navenant mee om de publiciteit rond de Floriade te vergroten. Mogelijk kunnen we ook op kookgebied nog iets laten zien, want Navenant houdt zich ook bezig met gastronomie en culinair. Kortom: we gaan op de Floriade heel wat mooie bloemetjes van Holbox buiten zetten.

Bloemetjes
Tot die bloemetjes behoren begrippen als: duurzaamheid en innovatie. Dat zijn de zaken waarin 
Holbox en de Floriade elkaar vinden.  Hoewel het begin van deze column doet vermoeden dat onze sponsoring uitsluitend ideëel is, moet ik dat bestrijden. In ruil voor onze sponsoring krijgen we communicatie-, experience- en allerlei businessrechten waarmee we onze klanten van dienst kunnen zijn. Bij dezen alvast de uitnodiging om de komende jaren bij óns vast de bloemetjes buiten zetten met uw opdrachten. De Floriade moet weliswaar nog beginnen, maar voor die tijd bent u bij ons natuurlijk sowieso van harte welkom.