vrijdag 10 december 2010

Navenant. Het gaat om beeld en actie.

Het was de scribent Godfried Bomans die ooit schreef dat waar drie Nederlanders zijn, er ook een blad moet worden uitgegeven. In ons land barst het dan ook van de bladen en blaadjes die opkomen en ook weer verdwijnen. Aan bladen maken op zich valt vaak geen droog brood te verdienen. Vandaar dat veel bladen een kort leven is beschoren.

Er is haast niets mooier dan het maken van een blad... in die zin maak ik geen uitzondering op de regel dat Nederlanders graag bladen maken. Dus toen Holbox zeven jaar geleden een uitgeverij overnam, kreeg ik ook de smaak te pakken van het bladen maken. Al gauw beseften we dat we het daarmee alleen niet zouden redden. Je kunt als bladenmaker tegenwoordig alleen succesvol zijn als je een paar extra dingen doet rondom de bladformule. En daarom hebben we een groot aantal activiteiten aan Navenant gekoppeld. Zoals het Limburgs Aspergediner tijdens de aspergetijd, een maatjesfeest als het eerste tonnetje Hollandse nieuwe geveild wordt en op het eind van het jaar een kalenderparty.

Maar nu wat nieuws: samen met The Scelta Institute en TV Limburg zijn we op 7 december de eerste in een reeks Navenant Culinair live! gestart. Een topkok verzorgt tijdens deze avonden een waar culinair hoogstandje met onze eigen Limburgse streekproducten. Aanstaande maandag 13 december doet genoemd tv-station daar verslag van tijdens de uitzending Limburg Vandaag, om 15.00 uur is de eerste uitzending en vanaf 17.00 worden herhalingen doorlopend uitgezonden. Diegenen die hier meer over willen weten verwijs ik graag naar www.navenant.nl.