vrijdag 4 april 2014

Ruimte

Het woord ‘ruimte’ is, zoals het woord al aangeeft, een ruim begrip.  De ruimte is onmetelijk groot en dat is voor Holbox sowieso al inspirerend. In ondernemen is voor mij The Sky The Limit. Sinds we met astronaut André Kuipers samen op het podium hebben gestaan op 14 maart heeft die metafoor een extra dimensie gekregen. Op die dag hebben we onze nieuwe jumbopers gelanceerd. Kuipers weet alles van de ruimte en de onbegrensdheid er van. Ook topondernemer Dr. Martin Schröder is iemand die altijd de zakelijke ruimte heeft gezocht. Een bijzondere middag, die voor Holbox de aanzet en start vormde om nog meer de ruimte te zoeken. In meerdere opzichten.

De nieuwe pers geeft Holbox op velerlei gebied de ruimte. Een nieuwe fase in de onderneming, verjonging van het management omdat mijn kinderen in de toekomst een nog grotere rol van betekenis in de organisatie zullen spelen. Ruimte in de productie van displays, omdat we sneller kunnen produceren. En niet te vergeten: ruimte in uw budget, want dankzij de nieuwe pers zijn we op ons vakgebied concurrerender dan ooit.

We zijn al actief in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Polen en nog een aantal andere Europese landen. Met onze nieuwe mogelijkheden en ons dynamische management kunnen we het nog verder brengen. En dat willen we ook. In de toekomst kan ik daar persoonlijk nog harder aan werken, want met ingang van 30 juni is mijn gouverneurschap bij de Rotary ten einde. Dat heeft het afgelopen jaar veel beslag gelegd op mijn tijd. Ik had het nooit willen missen. Veel van geleerd, maar wel iets te veel van het goede naast werken. Dat is ook wel een beetje mijn eigen schuld. Als ik iets doe, dan wil ik dat voor de volle 100% doen (en het liefst nog een beetje meer). Dat is de aard van het beestje. In de nabije toekomst krijg ik dus weer…. Ruimte. Voor zaken die voor mij bijna een hobby zijn, zoals communicatie, marketing, sales en… innovatie!

Met Holbox gaan we ‘naar een onbegrensde verzameling van plaatsen’, Die zinsnede uit het woordenboek inspireert ons. We willen het. We kunnen het. We zijn er klaar voor. Europa is ons toneel. Wij zijn de acteurs die op dit podium willen acteren. Met rekwisieten zoals mooie displays, perfecte uitvoering en goede prijs. Daar heeft u als ‘toeschouwer’ ruim recht op.  

Jan Hol