vrijdag 3 augustus 2012

Ook het oog geeft de muziek aan...

Foto: 4icingonthecake.blogspot.com
Hoewel ik geen uitgesproken operaliefhebber ben, moet mij van het hart dat het spektakel er omheen mij wel bevalt. Het is niet alleen de muziek, maar ook de aankleding die het hem doet. Vandaar dat ik af en toe een operavoorstelling bezoek, pas nog in Verona. Natuulijk passen zulke lange muziekstukken haast niet meer in deze tijd en ik moet als bezig baasje toegeven dat het een hele zit is. Om half negen begint - in dit geval - Aida en met de pauze mee ben je om kwart over één klaar. Toch verveel je je geen moment. Want er is niet alleen heel veel te horen, maar ook heel veel te zien. Honderden figuranten, dieren, koren, een rijke uitrusting. Ongetwijfeld zal de muziek ook heel mooi zijn, getuige het feit dat voor het volgende jaar al een paar voorstellingen in Verona zijn uitverkocht.

Muziekliefhebbers mogen het mij vergeven... maar vooral die aankleding daar zit voor mij de sjeu aan. Als directeur van een grafisch bedrijf, zijn dat de dingen waar je toch op let. Ook in een bedrijf moeten de zaken kloppen, voor je gaat leveren. Want de bedoeling van communicatie kan nog zo mooi zijn, als het aanzicht vreselijk is dan gaat de boodschap zonder effect de lucht in.

Op de weg terug in het vliegtuig moest ik daar aan denken. De techniek van een display is vernuftig. Er is lang over nagedacht. Maar zonder een unieke vormgeving, een goed verhaal, boeiende illustraties, folderbakjes en technische snufjes blijft het een dood ding. In ons geval geeft het oog dan ook duidelijk de muziek aan. Bij het maken van displays zijn wij van Holbox uw orkest en blazen we onze partij graag met u mee. Als het daarom gaat staan we graag op uw podium. En dat hoeft zeker géén drie uur te duren.